Pumpkin Spice Latte
- 1 kopje vers gezette espresso of sterke koffie
- 1/2 kopje pompoenpuree (je kunt dit kant-en-klaar kopen of zelf maken)
- 1 kopje melk (je kunt gewone melk, amandelmelk of sojamelk gebruiken)
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel pompoentaartkruiden (een mengsel van kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel)
- Slagroom
- Pompoentaartkruiden en kaneelpoeder voor garnering
Instructies:
-
Begin met het zetten van een kopje espresso of sterke koffie.
-
Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de pompoenpuree, suiker, vanille-extract en pompoentaartkruiden toe. Roer goed totdat alles gemengd is en de melk heet is maar niet kookt.
-
Giet het hete melk- en pompoenmengsel in een grote mok.
-
Giet de espresso of sterke koffie in de mok en roer goed om alles te combineren.
-
Bestrijk de Pumpkin Spice Latte met een toefje slagroom.
-
Strooi een snufje pompoentaartkruiden en een scheutje kaneelpoeder over de slagroom ter garnering.
-
Serveer de Pumpkin Spice Latte direct en geniet van deze heerlijke herfsttraktatie!
Je kunt de hoeveelheid suiker en melk naar smaak aanpassen, afhankelijk van hoe zoet en romig je het drankje het wilt maken. Geniet van je zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte!