WATER CONSCIOUS DENIM

Nederland is echt een spijkerbroekenland. Wist je dat Nederlanders gemiddeld het grootst aantal jeans per persoon bezitten ter wereld? De gemiddelde Nederlander heeft 5,4 spijkerbroeken in de kast liggen. Dat is niet gek, want jeans zijn een van de meest gedragen broeken ter wereld. Het kledingstuk is casual en gemakkelijk te combineren met de rest van je garderobe. Daarnaast is de broek een ideaal kledingstuk voor als je even niet weet wat je moet aantrekken. Omdat er ontzettend veel spijkerbroeken per jaar worden geproduceerd, is het goed om bij de impact van het intensieve productieproces stil te staan. Om onze afdruk te verminderen, heeft NYDJ Water Conscious Denim in het leven geroepen.

 

De productie

De productie van jeans is zeer intensief. Wist je dat er voor de productie van één jeans minstens 8.000 liter water nodig is? Jeans worden wereldwijd gedragen en zoals eerder genoemd heeft de gemiddelde Nederlander vijf spijkerbroeken in zijn of haar kledingkast liggen. Dat betekent dat daar gemiddeld 40.000 liter water voor is gebruikt. De jeansindustrie is daarom ook een van de meest vervuilende industrieën in de modebranche. De intensieve productie heeft veel impact op het milieu. De enorme hoeveelheden water die nodig zijn bij de totstandkoming van een jeans, hadden ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden.

 

Duurzame spijkerbroeken

Bij NYDJ weten wij hoe geliefd jeans zijn. We weten ook hoeveel vervuiling er bij de productie gepaard gaat en dat er iets moet gebeuren om dit terug te dringen. Om deze reden zijn we een aantal jaar geleden begonnen met vernieuwende technieken om het waterverbruik terug te dringen. Door waterbesparende technieken te integreren in ons productieproces, verbruiken we tegenwoordig al 50% minder water. Momenteel wordt ruim 80% van onze collectie gemaakt van Water Conscious Denim. Jeans uit deze collectie worden gewassen in volledig gerecycled water. Hierdoor besparen wij jaarlijks miljoenen liters water. Wij geloven dat deze innovatie bijdraagt aan een bewustere manier met water en mode om te gaan. Draag ook jouw steentje bij en shop bewust!

Benieuwd naar onze Water Conscious Denim collectie? Bekijk hem hier.

Door Martens Fashion Group

Alle blogs bekijken

ESSENTIALS BY NYDJ

Jeans passen overal bij en gaan nooit uit de mode. De variatie van kleuren, wassingen, pasvormen en maten maakt de broek immer interessant. Dan heb...

Warm jezelf op voor de herfst met een Pumpkin Spice Latte

Terwijl de bladeren vallen en de temperatuur daalt, is er niets dat de gezellige sfeer van de herfst beter belichaamt dan een warme, romige Pumpkin...