<FONT COLOR=black>How to style: A Straight body shape

De vrouw met een rechthoekig figuur kenmerkt zich met een slanke en atletische bouw met weinig taille. Ook heeft ze vaak smalle schouders en heupen en relatief weinig borsten. Dit figuurtype zien we veelvoudig terug in de magazines en op de catwalk. Heb jij dit lichaamstype? Super fijn! Dit type figuur is in vergelijking tot andere shapes erg makkelijk om te kleden. Je kunt echt bijna alle kanten op, dus aan jou de keuze!


Make the right choices

De meeste vrouwen met dit figuurtype voelen zich niet altijd even vrouwelijk en sexy, omdat zij niet de ronde curves hebben van de peer of de zandloper. Echter hoeft dit echt geen probleem te zijn! Met de juiste kleding zorgt je voor de vrouwelijke rondingen en taille waar je naar op zoek bent.

Deze taille creëer bijvoorbeeld met behulp van getailleerde tops. In ieder geval aan de bovenkant en ook zeker wanneer ze bij de taille wijder uitlopen. Tip: rol de mouwen op om extra accent op je taille te leggen. Ook tops met een horizontale strepen of met opvallende prints zijn perfect voor jouw figuur. Verticale strepen kun je hier beter mijden.

 

Welke jeans passen bij jou?

Eigenlijk kun jij bijna elke broek wel dragen om je figuur mooi uit te laten komen. Maar met een strakke top staat een Girlfriend of Ankle jeans erg goed. Rol de onderkant een beetje op voor een speels effect. Ook een Wide Leg, Bootcut of Flare jeans zorgen voor een mooi uitkomende taille.

Wil je liever niet de aandacht vestigen op je taille? Kies dan voor een strakker zittend model, zoals de Skinny of Legging. Zo krijgen je benen meer de kans om op te vallen.

 

Benieuwd naar andere figuurtypes? Ontdek ze hier.

Door Martens Fashion Group

Vind vergelijkbare artikelen

Body figuresnewsRectangleStyle advise

Alle blogs bekijken

Wat te doen bij: een peervormig figuur

Je hebt smalle schouders, maar brede en rondvormige heupen en billen. Ofwel, het vrouwelijk en veel voorkomend peervormige figuur. Lucky you, want...

Wat te doen bij: een zandloperfiguur

Heb jij een zandloperfiguur? Lucky you! Je hebt het figuur waar veel vrouwen van dromen: je schouders zijn even breed als je heupen en je hebt een ...