<FONT COLOR=black>How to style: An Athletic body shape

Atletische vrouwen zijn slank, sexy en strak, maar hebben weinig taille. Qua lichaam lijkt dit type veel op het rechte figuur, maar zit het verschil hier in de schouders. Waar de rechthoek namelijk recht vanaf de schouders naar de heupen toe loopt, heeft het atletische figuur andere kenmerken. Bredere schouders, rechte heupen en een slank en eventueel gespierd figuur zie je hier terug. Met een atletisch figuur zou je het liefst willen dat je er niet als een bodybuilder uitziet en wil je je vrouwelijkheid benadrukken. Met de juiste kleding is dat heel makkelijk te bereiken!

Veel vrouwen zijn vaak jaloers op de atletische figuren. Ze zijn namelijk slank en strak, waardoor ze veel kleding kunnen hebben. Maar toch moet je je kleding alsnog goed uitzoeken. De schouders van deze “atleten” zijn namelijk breder dan de heupen, waardoor hier snel de aandacht naartoe gaat in plaats van naar de slanke, lange benen.

It’s about balance

Om meer balans in het lichaam te creëren in het voor het atletische figuur belangrijk om de schouders minder breed te laten lijken en vooral het accent op de benen of vrouwelijke aspecten te leggen. Kies daarom vooral voor kleding die de aandacht van je schouders afleidt, zoals tops met een ronde hals of met slank gesneden schouders. Ook korte jurkjes zijn perfect voor dit type figuur.

Daarnaast adviseren wij om de aandacht naar je benen te brengen. Dit kun je het beste doen door jeans en broeken te dragen met opvallende prints, details en wassingen. Kies bijvoorbeeld voor wat lagere of strakke jeans, zoals een Skinny of Legging. De Girlfriend is hiervoor ook erg geschikt.

What not to do..

Donkere kleuren raden wij af bij dit type figuur. Dit zorgt er namelijk voor dat je je vormen nog minder zichtbaar maakt, terwijl deze juist gezien mogen worden! Wil je toch een donkere wassing dragen kun je deze het beste combineren met een lichte top.

Tops met spaghettibandjes en opvallende schouders kun je beter niet kiezen. Ook vormloze shirts geven je figuur niet de meest fantastische vorm. Omdat je al brede schouders hebt, wordt dit nog meer geaccentueerd. Daarom kun je ook mannelijke kledingstijl beter niet kiezen.

 

Wees in ieder geval blij met jouw figuur, want je kunt er super veel kanten mee op en daarom fantastische looks creëren!

 

Benieuwd naar andere figuurtypes? Ontdek ze hier.

Door Martens Fashion Group

Vind vergelijkbare artikelen

AthleticblogsBody figuresFind your fitnews

Alle blogs bekijken

Wat te doen bij – een aardbei figuur

Zoet, sappig en sexy: de aardbei. Dit figuur heeft brede schouders en rug, volle borsten en slankere benen en kleine billen. Je mag je borsten dan ...

Zes manieren om je kleding te strijken zónder strijkijzer

Je kent het vast wel. Je hebt een belangrijke afspraak waar je er op je best uit wil zien en daarom al helemaal hebt bedacht wat je aantrekt. Juist...