What Suits Your Shape?

Het vinden van de perfecte kleding die jouw unieke lichaamsvorm complimenteert kan een uitdaging zijn. Maar geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen! In deze blog ontdek je welke kledingstukken het beste passen bij jouw figuur, zodat je altijd straalt in je outfits. Of je nu een zandloper, appel, peer, rechthoek of omgekeerde driehoek bent, we hebben de beste stijltips voor je op een rijtje gezet.

 

Zandloperfiguur

Als ik één type jeans zou moeten kiezen voor een zandloperfiguur, zou ik high rise flared jeans aanraden. Flared jeans accentueren de smalle taille en brengen de heupen in balans met de bredere pijpen bij de enkels, wat zorgt voor een zeer flatterende en evenwichtige look. Ze benadrukken de natuurlijke curves van een zandloperfiguur op een elegante manier en zijn zowel trendy als klassiek.

 

Kies hierbij voor een smallere blouse of een blouse met driekwart mouwen om je curves te benadrukken. Stop de blouse in je broek of rok voor een gestroomlijnde look en voeg eventueel een riem toe om je taille extra te accentueren. Vermijd blouses met te veel volume of pofmouwen, want deze kunnen je verhoudingen uit balans brengen. Een getailleerde blouse in een hoogwaardige stof zorgt ervoor dat je er altijd stijlvol en vrouwelijk uitziet.

 

Appelfiguur

Voor een appelfiguur zijn jeans met een hoge taille en een rechte of bootcut pijp ideaal. Deze stijlen helpen om de taille te definiëren en de rondingen te accentueren zonder extra volume toe te voegen aan het middenrif. Vermijd jeans met lage taille of te strakke skinny jeans, omdat deze de nadruk kunnen leggen op het buikgebied. Kies in plaats daarvan voor jeans met stretch die comfortabel zitten en soepel over de heupen en dijen vallen.

 

Voor een appelfiguur is het belangrijk om een blouse te kiezen die de aandacht verplaatst van het bovenlichaam naar de taille en de benen. Een goede optie is een blouse met een V-hals, omdat deze de aandacht naar het midden van het lichaam trekt en de buste balanceert. Kies ook voor blouses met een iets getailleerde pasvorm, omdat deze de taille subtiel benadrukken zonder te strak te zitten.

 

Peerfiguur

Voor een peerfiguur zijn jeans met een bootcut of flared pijp ideaal. Deze stijlen helpen om de proporties van het lichaam in balans te brengen door de bredere heupen en dijen te compenseren met een iets wijdere onderkant. Daarnaast zijn jeans met een iets lagere taille en een donkere wassing ook vaak flatterend voor een peerfiguur, omdat ze de nadruk leggen op de slankere taille en de focus afleiden van het onderlichaam. Vermijd te strakke skinny jeans, omdat deze de nadruk kunnen leggen op de bredere heupen en dijen. Kies in plaats daarvan voor jeans met een rechte of bootcut pijp die comfortabel zitten en soepel over de heupen vallen.

 

Voor een peerfiguur is het ideaal om een blouse te kiezen die de nadruk legt op het bovenlichaam en de taille accentueert. Een goede keuze is een blouse met een getailleerde pasvorm en details zoals een brede V-hals of een interessant patroon bij de schouders om de aandacht naar boven te trekken. Ook blouses met opvallende mouwen of details bij de kraag kunnen helpen om de focus naar het bovenlichaam te verplaatsen. Vermijd te strakke blouses die de heupen en dijen benadrukken. Kies in plaats daarvan voor een blouse die comfortabel zit en soepel valt, en die de taille subtiel accentueert voor een evenwichtige look.

 

Rechthoekig figuur

Voor een rechthoekig figuur zijn girlfriend jeans en wide leg jeans uitstekende keuzes. Girlfriend jeans bieden een relaxte pasvorm met ruimte rond de heupen en dijen voor een casual look. Wide leg jeans voegen volume toe aan het onderlichaam, waardoor een prachtige, vloeiende lijn ontstaat die helpt om het figuur meer vorm te geven. Met deze stijlen kun je jouw rechthoekige figuur flatterend benadrukken en een vrouwelijke uitstraling creëren die perfect bij jou past.

 

Voor een rechthoekig figuur zijn blouses met pofmouwen en blouses met prints uitstekende keuzes. Blouses met pofmouwen voegen volume toe aan de schouders, waardoor de bovenkant van het lichaam breder lijkt en het figuur meer balans krijgt. Dit creëert een speelse en vrouwelijke uitstraling die perfect past bij een rechthoekig figuur. Blouses met leuke prints, zoals bloemen of polka dots, voegen textuur en dimensie toe aan je outfit. Deze prints kunnen helpen om meer rondingen te creëren en een meer vrouwelijk silhouet te benadrukken.

 

Omgekeerde driehoek figuur

Voor het omgekeerde driehoekfiguur zijn jeans met een rechte of bootcut pijp perfect. Deze stijlen helpen om de onderkant van het lichaam in balans te brengen met de bredere schouders en borst, waardoor een meer evenwichtige proportie ontstaat. Kies voor een iets lagere taille om de nadruk te leggen op de heupen en een slankere taille te creëren. Vermijd te strakke skinny jeans, omdat deze de nadruk kunnen leggen op de bredere schouders en borst. Ga in plaats daarvan voor jeans met een rechte of bootcut pijp die comfortabel zitten en soepel over de heupen vallen.

 

Voor het omgekeerde driehoekfiguur is een blouse met een kraagje en een losse pasvorm een goede keuze. Kies een blouse die niet te strak zit, zodat het de bredere schouders en borst niet accentueert. Een losse pasvorm zorgt voor comfort en brengt de verhoudingen in balans. Een blouse met een kraagje voegt interesse toe aan de bovenkant van het lichaam en kan de aandacht afleiden van de bredere schouders. Vermijd te veel volume rond de schouders, omdat dit het figuur kan accentueren. Met deze blouse kun je jouw figuur flatterend benadrukken en een evenwichtige, vrouwelijke uitstraling creëren.

We hopen u wat geholpen te hebben om je garderobe te vernieuwen met stukken waarin je je geweldig voelt!

 

Door Martens Fashion Group

Alle blogs bekijken

Ontdek de Veelzijdigheid van de Marilyn Straight Jeans

De Marilyn Straight Jeans van NYDJ is een ware klassieker die niet mag ontbreken in je garderobe. Met deze tijdloze jeans zit je altijd goed. Het e...