<FONT COLOR=black>How to style: An Hourglass body shape

Heb jij een zandloperfiguur? Lucky you! Je hebt het figuur waar veel vrouwen van dromen: je schouders zijn even breed als je heupen en je hebt een relatief smalle taille. Dit geeft je supervrouwelijke en sexy curves. Met een zandloperfiguur is het de uitdaging om je ronde vormen en taille te accentueren.

Maar hoe ziet een zandloperfiguur er nu precies uit? Zoals we net al zeiden is de breedte van je schouders vaak gelijk aan de breedte van je heupen. Hiertussen, dus bij je taille, is het juist smaller. Dit geeft het daarom ook de naam ‘zandloper’. Wat een pluspunt is aan dit figuur, is dat je hierbij ook vaak een volle boezem en volle billen hebt. Sommige vrouwen vinden dit niet altijd even gemakkelijk. Daarom geven wij de juiste tips voor het dragen van jouw kleding.

De aandacht op je taille

Met een zandloperfiguur is het belangrijk om de aandacht op je smalle taille te vestigen, zodat je ronde vormen nog mooier uitkomen. Vermijd daarom stijlen en stoffen die grof en vormloos zijn.

 

Kies de juiste jeans

Natuurlijk wil je de juiste jeans en broeken vinden om je figuur op z’n mooist uit te laten komen. Kies daarom voor een high waisted Legging, Skinny Jeans, Slim Jeans of Trouser om het effect van een zandloper extra mooi uit te laten komen.

 

Combineer met de juiste top

Met jouw mooie rondingen is het soms lastig om de juiste top te vinden. Met de eerder genoemde jeans kun je de tops van NYDJ perfect combineren. Dankzij de mooie taille komt je figuur prachtig uit. Ga voor een basic jeans met een top met bloemenprint of juist een gekleurde broek met een basic top. Draag je liever iets over je top heen? Kies dan een klassieke blazer. Alles is mogelijk, ook voor jouw figuur!

 

Zorg voor balans

Dit gaat om de balans tussen los en aansluitend. Wanneer je kiest voor een wat losser zittende trui, kies dan altijd voor een aansluitende onderkant. Op deze manier zorgt je dat je de mooiste delen van je lichaam accentueert.

 

Kies niet voor vormloze kleding

Het klinkt misschien logisch maar wanneer je losse kleding kiest omdat je misschien niet tevreden bent over je figuur, werkt dit vaak averechts. Het zorgt er namelijk voor dat je de mooie delen van je lichaam niet mooi laat uitkomen. Wees altijd trots op je lichaam en draag de juiste kleding om de belangrijkste aspecten mooi uit te laten komen.

 

Benieuwd naar andere figuurtypes? Ontdek ze hier.

 

Door Martens Fashion Group

Vind vergelijkbare artikelen

Body figuresHourglassnewsStyle advise

Alle blogs bekijken

Wat te doen bij: een peervormig figuur

Je hebt smalle schouders, maar brede en rondvormige heupen en billen. Ofwel, het vrouwelijk en veel voorkomend peervormige figuur. Lucky you, want...

Wat te doen bij – een recht figuur

De vrouw met een rechthoekig figuur kenmerkt zich met een slanke en atletische bouw met weinig taille. Ook heeft ze vaak smalle schouders en heupen...