<FONT COLOR=black>How to syle: An Apple-shaped body

Heb jij een wat vollere borst, brede dijen, slanke armen en benen en weinig taille? Dan heb jij, zoals ze dit in de modewereld noemen, een appelfiguur. Wij noemen het, sexy en juicy. Je hebt namelijk zichtbaar vrouwelijke rondingen waar je meer dan gebruikt van moet maken! Wij vertellen je hoe je je het beste kunt kleden en welke modellen hiervoor geschikt zijn.

 

Focus je op je assets

Voor jou is de geheime formule: vorm en flair toevoegen aan je boven- en onderlichaam. Het effect dat je met kleding wilt en kan bereiken is je romp minder vol laten lijken, je benen te accentueren en een taille te creëren.

 

Kies de juiste jeans

Om bovengenoemde assets het mooist uit te laten komen, kun je het beste kiezen voor jeans en broeken met een opvallende print en een stof die niet te strak zit. Ga bijvoorbeeld voor een uitlopende Bootcut, maar niet wijder dan dit model. Liever helemaal geen wijde broeken? Een Straight zal je lichaam ook prachtig laten uitkomen. Combineer beide modellen met een paar trendy hakken om zo prachtige lange benen te creëren.

 

Vermijd vormloze, strakke tops

Een vormloze en strakke top past niet goed bij een appelfiguur, omdat het geen stevigheid biedt en vaak de verkeerde onderdelen van je lichaam accentueert. Ook lange tops raden wij af, omdat je rondingen hierdoor vrijwel helemaal wegvallen. Maar wat voor tops draag je dan wel?

 

Een soepele blouse en gevormde jasjes

Een soepel vallende blouse met een effen keur én een V-hals, dit is de top waar je naar op zoek bent. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je de aandacht op je slanke benen en je mooie schouders en decolleté vestigt. Met een gevormd jasje kies je ervoor om je lichaam iets meer bedekking te geven, maar komt je figuur wel prachtig uit. Kies voor een vrolijke kleur en je steelt de show!

 

 Don’t be Skinny

Skinny Jeans passen minder goed bij dit figuur. Je zorgt er hier namelijk voor dat je torso in verhouding nog voller is. Je hoeft ook niet altijd te kiezen voor een jeans natuurlijk. Accentueer je benen met een prachtige, korte rok en je trekt alle aandacht.

Benieuwd naar andere figuurtypes? Ontdek ze hier.

Door Martens Fashion Group

Vind vergelijkbare artikelen

Apple-shapeBody figuresnewsStyle advice

Alle blogs bekijken

Wat te doen bij: een peervormig figuur

Je hebt smalle schouders, maar brede en rondvormige heupen en billen. Ofwel, het vrouwelijk en veel voorkomend peervormige figuur. Lucky you, want...

Wat te doen bij: een zandloperfiguur

Heb jij een zandloperfiguur? Lucky you! Je hebt het figuur waar veel vrouwen van dromen: je schouders zijn even breed als je heupen en je hebt een ...