<FONT COLOR=black>How to style: A Pear-shaped figure

Je hebt smalle schouders, maar brede en rondvormige heupen en billen. Ofwel, het vrouwelijk en veel voorkomend peervormige figuur. Lucky you, want een goede bilpartij is momenteel erg gewild. Dit figuur kan lastig zijn als je de aandacht van je heupen wilt afhalen, maar wij zijn van mening dat je deze vormen juist op een mooie manier kunt laten zien. Show die vrouwelijke rondingen en omarm je figuur, zodat je straalt en er op je best uitziet. Kortom: shake that booty!

 

Show what you've got

Bij een peervormig figuur heb je dus volle billen en rondvormige heupen en bovenbenen. Ben je de overweldigende aandacht voor je billen even zat en wil je de focus naar een ander deel van je lichaam brengen? Dit kun je doen door meer accent op je bovenlichaam te leggen. Draag hiervoor bijvoorbeeld tops met veel lichte kleuren, mooie patronen en opvallende prints.

Maar je mag natuurlijk ook heel erg blij zijn met jouw big beautiful butt! Om deze mooi uit te laten komen kun je het beste high waisted broeken dragen. Deze geven een vormend effect aan je billen. Een aansluitende hoge taille is belangrijk voor je figuur, zodat je een goede zogenoemde “balanced booty” hebt. Jeans die je hiervoor kunt dragen zijn onder andere de Bootcut en de Straight jeans. Je benen lijken hier optisch langer en je laat iedereen meteen de sterke punten van je lichaam zien. Dit versterk je extra door voor een opvallende top te gaan met dus de eerder genoemde patronen en prints.

Wil je de focus extra op je heupen leggen? Ga dan voor een Skinny of een Legging. Deze laten je curves nog meer uitkomen. Ook deze kun je gewoon combineren met een opvallende top voor de juiste balans.

 

What not to do..

Je kunt beter geen jeans of broeken kiezen met een lichte kleur of met opvallende patronen of prints. Deze zorgen ervoor dat je figuur uit balans raakt en je een scheef beeld creëert van je lichaam. Ook tops met afhangende of blote schouders raden wij af. Omdat je schouders waarschijnlijk erg smal zijn in verhouding tot je heupen, kun je hier beter niet de aandacht op leggen.

 

Wat je ook kiest, wees blij met jouw gezegende figuur en kies wat bij jou past. Elke jeans is voor iedereen anders en zit op een andere manier. Het is even uitproberen, maar uiteindelijk vind je gegarandeerd jouw perfecte jeans!

Benieuwd naar andere figuurtypes? Ontdek ze hier.

Door Martens Fashion Group

Vind vergelijkbare artikelen

Body figuresnewsPear-shapedStyle advice

Alle blogs bekijken

Wat te doen bij: een appelfiguur

Heb jij een wat vollere borst, brede dijen, slanke armen en benen en weinig taille? Dan heb jij, zoals ze dit in de modewereld noemen, een appelfig...

Wat te doen bij: een zandloperfiguur

Heb jij een zandloperfiguur? Lucky you! Je hebt het figuur waar veel vrouwen van dromen: je schouders zijn even breed als je heupen en je hebt een ...