<FONT COLOR=black>BACK TO BASICS

Er dagelijks modieus en aantrekkelijk uitzien zonder al teveel moeite, welke vrouw wil het niet. Met een drukke baan, huishoudelijke werkzaamheden en de druk van je sociale leven is het soms lastig om elke dag stijlvol de deur uit te stappen. Voor de één is het vanzelfsprekend, de ander staat ’s ochtends een half uur voor haar kledingkast om de perfecte outfit uit te zoeken. Maar wat is nu de perfecte outfit? En hoe komt deze tot stand? Eén ding is zeker: zonder basics kom je nergens.

 

Opgeruimd staat netjes

Het begint natuurlijk allemaal bij een georganiseerde kledingkast. Kleding die je al lange tijd niet hebt gedragen, liggen nu waarschijnlijk ergens achter in je kast verstopt. Op dat moment weet je dat het tijd is om je kledingkast aan te pakken. Haal alles er eens uit, leg het op je bed en bedenk wat je de komende tijd nog gaat dragen. Misschien dat je een heleboel items wel wilt verkopen. Of dat je juist weer kledingstukken vindt waarvan je niet wist dat je ze nog had.

Daarnaast is het handig om je kast per seizoen in te richten. Wanneer de zomer eraan komt, heb je je winterse truien waarschijnlijk niet meer nodig. Berg deze kleding dus ergens op waar het niet in de weg ligt of het veel ruimte inneemt. Op deze manier creëer je een overzichtelijke kledingkast en is het makkelijker om dagelijks een nieuwe look uit te zoeken.

En dan als laatst, organiseer je kledingkast. En dan niet broek bij broek en shirt bij shirt. Kijk vooral naar de eye catchers en naar de basics. Je zult vanzelf merken dat je zo een stuk sneller tot een outfitkeuze komt. Waarom? Basics zijn de basis.

Combineer en organiseer

Dat gezegd hebbende is het belangrijk om de basics op de juiste manier te combineren met je andere kledingstukken, de eye catchers. Denk vooral niet dat je outfit té basic is. Juist deze mindset moeten we omdraaien en de basics als basis beschouwen. Daaromheen kun je je look verder uitbreiden. Combineer dus eens wat vaker een top met bloemenprint met een stijlvolle straight jeans. Ga voor chic met een paar hakken of kies voor casual met een paar hippe sneakers. Hiermee kom jij dagelijks stijlvol voor de dag, zonder dat je in de ochtend last hebt van keuzestress!

Klaar om te gaan

Thuis je kledingkast op orde hebben bespaart tijd en geeft rust in je hoofd. Houd net even wat vaker een ‘opruim-dag’ en wissel je kast per seizoen. Zo hoef je niet meer door alle truien en vesten heen te zoeken om bij die ene rok te komen. Leg ook je basics bij elkaar en bewaar deze als basis voor je outfit. Zo match je gemakkelijk je flared jeans met een kleurrijke top en zie je er gegarandeerd prachtig uit. Alles start bij de basics. Less is more!

Door Martens Fashion Group

Vind vergelijkbare artikelen

BasicsNewsStyle advise

Alle blogs bekijken

Wat te doen bij: een peervormig figuur

Je hebt smalle schouders, maar brede en rondvormige heupen en billen. Ofwel, het vrouwelijk en veel voorkomend peervormige figuur. Lucky you, want...

Ontdek je lichaamstype en shop je perfecte pasvorm!

Elk figuur is anders. Dat is ook de reden waarom een bepaalde broek bij de een helemaal te gek staat en voor de ander weinig doet. Als je weet welk...